Lurer du på hvilke rettigheter og plikter du har? Bryter skolen loven? Vi kan hjelpe deg! Elevorganisasjonen tilbyr rettighetshjelp til alle elever.

Situasjonen med korona kom veldig plutselig, og bød på mange spørsmål: Hvordan er reglene for fravær? Får jeg vitnemål? Hva skjer med eksamen? Udir gir deg svar her!

Rettighetshjelpen kan du nå gjennom skjemaet under på mail, rettighet@elev.no og på telefon 22 99 37 00 (Hverdager 1000-1500).

Vi i Elevorganisasjonen ser at mange elever blir urettferdig behandlet, eller ikke vet hvilke plikter og rettigheter de har som elever. Rettighetshjelpen er her for å gjøre en forskjell, nettopp fordi det er svært viktig at elever er klar over hvilke rettigheter de har. Dere kan få tips og triks, vi henviser til de lover dere trenger og bidrar med råd i en eventuell rettighetssak.

Informasjon om lover og dine rettigheter kan du finne på siden videltar.no, som er en nettside vi og andre aktører drifter. Vi tilbyr også foredrag, og man kan få svar gjennom skjemaet under, per telefon og e-post.

Rettighetshenvendelser

Her kan du sende inn spørsmål og henvendelser til rettighetshjelpen.

Rettighetshenvendelser
Hva slags opplæring er du under
Hva gjelder henvendelsen
Forklar hva henvendelsen gjelder
Filopplasting
Maximum upload size: 8.39MB
Hvis du har relevante dokumenter, kan du laste dem opp her
Sending

FAQ