Elevtinget 2023 Logo blårød

Kontakt

sebastian glad 2

Sebastian E. Mathisen
Generalsekretær
sebastian@elev.no
477 60 081

Hva er Elevtinget?

Elevtinget er Elevorganisasjonens landsmøte! Her samles elever fra hele Norge i fem dager for å lage verdens beste skole.

Ressurser

Sende inn eller se forslag?

elev.no/elevtinget/forslag kan du se forslagene til grunndokumentene, Inntjeningssum for Operasjon Dagsverk, Medlemskontigent og mer. Her har du også mulighet til å sende inn forslag selv og se forslagsblekkene.

Praktisk info

Elevorganisasjonen dekker billigste reisevei for alle deltakere på Elevtinget. Det vil si at alle rabatter (ungdomsbilletter og lignende) må brukes i reisen til og fra Elevtinget. Dersom deltakere ønsker å benytte seg av mest miljøvennlige reisevei, til fordel for billigste, dekkes dette også av Elevorganisasjonen, etter avklaring med Generalsekretær. Dersom en dyrere reisemåte enn billigste, eller mest miljøvennlige reisemåte benyttes, må skolene selv dekke mellomlegget.

Fylkene der Norwegian flyr kan bestille billetter med kampanjekoden “UNDER26” hver vei (inkludert bagasje). Fylker med busser og tog som går direkte til Gardermoen skal benytte seg av dette. Bruk av privatbil dekkes ikke.

Fristen for å bestille reise til Elevtinget er fire (4) uker før arrangementets start (06. februar). Hvis du skal bestille reise etter fristen, eller ønsker å benytte deg av en annen reisemåte enn billigste reisevei (feks. mest miljøvennlige reisevei), må dette avklares med Generalsekretær i forkant av bestillingen. Generalsekretæren kan kontaktes via e-post på sebastian@elev.no.

Deltaker må være tilstede på Thon Congress Gardermoen før kl. 10 på mandag for dei obligatoriske formøtene. Hvis noen har behov for å ankomme søndagen før for å rekke dette, kan det også avtales med Generalsekretær via sebastian@elev.no. Fredagen på Elevtinget er satt av til saken Valg, og det er vanskelig å forutse hvor lang tid denne saken tar. Vi regner med at Elevtinget er ferdig rundt kl. 15 på fredagen, men vi ber om at alle bestiller reise hjem til etter kl. 17.

For å få refusjon, må deltaker eller skole sende inn alle kvitteringer for reisen sammen med et reiseregningsskjema til faktura@elev.no innen 7. april 2023. Alle reiseregninger sendt etter denne datoen vil bli avvist.

Reiseregningsskjema finner du på elev.no/dokumenter.

Hvis du har spørsmål om reise eller overnatting, kan Sebastian Mathisen kontaktes på sebastian@elev.no.

Påmelding skjer via registrer.elevtinget.no Alle deltakere skal være i Oslo på Thon Congress Gardermoen senest kl. 10.00 på mandag 6. mars. Mer informasjon om hvordan man kommer seg til hotellet kommer i 2. innkalling

Det er obligatorisk oppmøte til formøtet på hotellet klokka 10.00 på mandag. 

Hver av Elevorganisasjonens medlemsskoler skal delta med én (1) delegat på Elevtinget og kan delta med én (1) observatør dersom elevrådet på skolen ønsker det. Delegaten har stemme-, forslag- og talerett, mens observatør har tale- og forslagsrett.  

Delegaten skal være elevrådsleder med mindre elevrådsleder ikke har mulighet til å delta. Hvis elevrådsleder ikke har mulighet til å delta, må elevrådet velge noen andre til å være delegat. Observatøren fra skolen må også velges av elevrådet. Dette betyr at elevrådet må holde et vedtaksdyktig elevrådsmøte for å velge representanter til Elevtinget. Påmelding og valget av representanter må, som sagt, skje før 6. februar.

Svarslippen må underskrives av deltakere, elevrådsleder og rektor og stemples med skolens stempel. Dersom delegat og observatør er under 18 år, må også en foresatt signere svarslippen. 

Når man skriver under på svarslippen, bekrefter man påmeldingen og binder seg til retningslinjer for Elevtingets deltakere. Mer informasjon står på svarslippen. 

Deltakelse på Elevtinget innebærer også at man er til stede til enhver tid på møtet alle fem dagene. Vi vil understreke at alle deltakere skal være til stede til enhver tid under møtet. Vi tillater sjeldent at deltakere kan forlate møtet. I nødstilfeller vil permisjon bli innvilget av kontrollkomiteen under Elevtinget. Dette kan ikke innvilges i forkant.

Alle møter og arrangement i regi av Elevorganisasjonen skal ha et formøte og Elevtinget er ingen unntak. Formøter er et møte man har før selve Elevtinget der ein snakker om hvordan man skal oppføre seg mot hverandre. Man diskuterer kjønnsroller, hersketeknikker og hva som er greit og ugreit. Dersom du har noen spørsmål anngående formøtet kan du ta kontakt med alva@elev.no.

Deltakeravgiften for videregående skoler er 4000kr for delegater og 5000kr for observatør.

Deltakeravgiften for ungdomskoler er 2000kr for delegater og 2500kr for observatører.

Elevorganisasjonen dekker både frokost, lunsj og middag alle dagene på Elevtinget i tillegg til en konferanseavgift. Skolene som er påmeldt blir fortløpende fakturert for deltakeravgift.

Sidan Elevtinget skal foregå på Thon Congress Gardermoen, ønsker vi at alle deltakerne skal sove på samme sted. Slik vil vi sikre at arrangementet er et sted for trivsel, bekjentskap og trygghet.

Elevorganisasjonen har holdt av tilstrekkelig med rom på Thon Hotel Oslo Airport, som ligger fem minutter i gåavstand unna selve konferansesalen. Booking av hotellrom
gjøres gjennom påmelding på elevtinget.no

Elevtinget er et stort møte med tanke på antall deltakere. På Elevtinget 2020 møtte rundt 600 elever fra hele landet. Dersom skolen velger å sende både en delegat og observatør vil det bli etterstrebet at de kommer på samme rom. Delegater som reiser alene fra sin skole vil bli plassert med andre som også reiser alene. Vi kommer også til å ta nøye hensyn til kjønn, alder og geografi når vi bestemmer hvordan romfordelingen
skal være.

Dersom du sitter med spørsmål om overnatting eller spesielle hensyn vi må ta, kan du ta kontakt med generalsekretær Sebastian Mathisen på sebastian@elev.no.
Prisene for hotellrom er
• Dobbeltrom per person per natt: 447,5kr
• 4-mannsrom per person per natt: 323,75 kr
Elevorganisasjonen fakturerer skoler for hotellovernattinger fortløpende.

Har du andre spørsmål som ikke er knyttet til reise, overnatting eller deltakeravgift, kan du kontakte Generalsekretær Sebastian Mathiesen på sebastian@elev.no. Øvrig kontaktinformasjon finner du på elev.no/kontakt. Ellers vil 2. innkalling inneholde mer inngående informasjon om Elevtinget. Den blir sendt ut innen tre (3) uker før Elevtingets start.

Datoer

Frist for reiseregning

7. april 2023

Elevtinget

6-10. mars 2023

Forslagsfrist for vedtekter

20. februar 2023

Forberedende seminarer

Frist for å bestille reise

6. februar 2023

Påmeldingsfrist

6. februar 2023

Varsle

Du varsler ved å fylle ut varslingsskjema eller ved å sende mail til Generalsekretær.  Alle varsler blir behandlet konfedensielt og individuelt av Varslingsutvalget.

mail kan sendes til gensek@elev.no