Nettside banner 2

Har din skole drømt om å arrangere nyttårsball? Har dere lyst til å arrangere den feteste bolledagen Norge har sett? EO-fondet er Elevorganisasjonens eget fond som hvert år deler ut penger til elevråd landet rundt!

EO-fondet er et fond for Elevorganisasjonens medlemskoler, og hvert år deler vi ut over to og en halv million kroner til elevråd over hele landet.

I EO-fondet er det to kategorier å søke til:

  • Kategori OD: Prosjekt som er tilknytta Operasjon Dagsverk sin internasjonale uke. Maksimal søkesum er 15 000 kr.
  • Åpen Kategori: Prosjekt som har som formål å øke elevdemokrati og fremme engasjement og samhold på skolen. Maksimal søkesum er 40 000kr.

Hvert elevråd eller lærlingråd kan søke om midler til så mange prosjekt dere vil, men dere kan maksimalt motta totalt 40 000 kroner per skoleår fra åpen kategori og OD.

Prinsippet er enkelt: det er førstemann til mølla. Det er derfor viktig å være tidlig ute, og vi anbefaler dere å søke om penger tidlig, selv om prosjektet dere skal gjennomføre ikke avholdes før senere. Det er fordi vi kun har penger å dele ut i en kort tidsperiode, og har lyst å dele dem ut til nettopp din skole - da gjelder det å være rask!

Søknadsfristen for fondet er 1. november, og fondet åpner for søknader den 20. september. Bla ned for å se hvordan du søker.

Spørsmål og andre henvendelser kan sendes til eofondet@elev.no

I år trenger dere ikke levere svarsskjema når dere får innvilget søknad. Dette er ikke fjernet fra retningslinjene for EO-Fondet, dette beklager vi. Når dere mottar mail om innvilgede midler, trenger altså ikke å sende akseptskjema.

1. Søk

Trykk på knappen i ressursfeltet som sier "Søk her!" og du vil bli tatt med til søknadsskjemaet. Før dere søker fondet skal elevrådet på skolen ha diskutert hvilke prosjekter de ønsker å gjennomføre. Man kan totalt søke om 40 000 kr på tvers av de forskjellige kategoriene.

Det vil si at om dere ønsker å søke maksbeløp forbegge kategorier vil det gi 25 000 i åpen kategori og 15 000 til Operasjon Dagsverk. Om dere ikke søker OD-midler kan det søkes om 40 000 i åpen kategori.

Det kan være lurt å ha skrevet ut og fylt ut signaturarket før søknaden fylles ut. Elevrådsleder og rektor eller elevrådskontakten skal signere dette. Signaturarket finner du også i ressursfeltet.
Søknadsfristen er 1. november.

2. Aksepter
3. Utbetaling
4. Arranger
5. Rapporter