Til deg som foresatt

Er du en foresatt og lurer på hva Elevorganisasjonen er, hvilke etiske retningslinjer vi har og hva som foregår under et elevting? Da har du kommet til rett sted. Med informasjonen under kan du sende ungdommen din til landsmøtet vårt med lett hjerte.

960x

Hva er Elevorganisasjonen?
Elevorganisasjonen (EO) er en landsomfattende, partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon for elever og lærlinger i videregående opplæring og i ungdomsskolen i Norge. EO ble stiftet i 1999 og er organisert med fylkeslag i alle fylker.

Hva er Elevtinget?
Elevtinget er landsmøtet til Elevorganisasjonen og en av Norges største landsmøter. På Elevtinget bestemmer rundt 600 representanter for norske elever hva Elevorganisasjonen skal jobbe med det neste året. Arbeidsprogrammet bestemmer hva vi skal gjøre, politisk måldokument bestemmer hva vi skal mene, og vedtektene er reglene for organisasjonens oppbygging og struktur.

Rusfritt
Elevorganisasjonen har konkrete retningslinjer som vi følger til enhver tid; blant annet er alle arrangementer helt rusfrie. Det vil ikke under noen omstendigheter være lov å benytte seg av rusmidler. Minibarene på alle hotellrom vil bli tømt i forkant av landsmøtet, slik at alkohol ikke er tilgjengelig på møtet. Om det mot all formodning skulle oppstå situasjoner der deltakere nyter alkohol, vil skole og foresatte bli informert og deltakeren vil bli sendt hjem på egen regning.

Sosialt
Elevorganisasjonen fokuserer mye på det sosiale. Alle skal være inkludert. Det er viktig for oss at alle trives. Derfor vil det være sosialt opplegg på kveldene og oppgaver og workshops på møtet. I år bor alle på samme hotell, så alt er tilrettelagt for et sosialt inkluderende møte.

Praktisk informasjon
Skolen har mottatt innkallinger med all praktisk informasjon om transport, overnatting, hovedkontaktperson, dagsorden, og møtegang. Selve møtet og bespisning foregår på Thon Congress Gardermoen, mens deltakerene overnatter på Thon Hotel Oslo Airport som er en ti minutters gange unna kongressenteret. I år dekkes all mat, det er derfor ikke nødvendig å beregne ekstra penger for at ungdommen skal ut og spise middag. Om det er noe annet dere lurer på i tillegg, er det bare å ta kontakt!

Følging
Det vil bli satt opp følging av deltakere for alle turer til og fra hotellet, Oslo sentralstasjon og Oslo lufthavn.

Kontaktperson og nattevakter
Det vil alltid være en myndig person som dere foreldre alltid kan ringe til. Du vil få et nummer som vil være tilgjengelig døgnet rundt om det skulle være noe. Vi vil ha nattevakter som skal sørge for at alt går som det skal på nattestid, samt være kontaktpersoner for deltakere og foreldre om dere trenger noe.

Vi håper at du setter like stor pris som oss på at ungdommen din har lyst til å engasjere seg.

Du er også hjertelig velkommen om du ønsker å komme innom og se hva vi gjør.

Om du lurer på noe, er det bare å ta kontakt med oss i Elevorganisasjonen på elev@elev.no eller på tlf. 22 99 37 00.

Telefonnummer til sekretariatet under Elevtinget er 22 99 37 00.

Generalsekretær: Per R. Christensen
tlf: 941 81 453