Møre og Romsdal

Vi snakker verdens beste skole!

Nyheter fra EO Møre og Romsdal

Elevorganisasjonen Møre og Romsdal har delt Elevorganisasjonen sitt innlegg. ... Se merSe mindre

Nå har KrF Kristelig Folkeparti lagt frem sitt alternative statsbudsjett, og det er bra saker! En ekstra takk til Knut Arild Hareide og Olaug Vervik Bollestad. Lik og del hvis du synes det er bra at...

Bildet taler for seg selv, Regjeringen tar ikke elevers psykiske helse på alvor! ... Se merSe mindre

Bildet taler for seg selv, Regjeringen tar ikke elevers psykiske helse på alvor!

Elevorganisasjonen Møre og Romsdal har lagt til et arrangement.

Elevorganisasjonen inviterar til Elevhelga 2017!

Hva er Elevorganisasjonen?

Elevorganisasjonen er en landsomfattende partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon for elever og lærlinger under vidaregående opplæring og ved ungdomsskoler i Norge. Elevorganisasjonen skal fremme medlemmene sine felles og individuelle interesser ovenfor utdanningsmyndigheter og samfunnet forøvrig. Elevorganisasjonen tar kun standpunkt i skolepolitiske saker. Elevorganisasjonens politiske grunnprinsipp bygger på brei enigheit blant medlemmane.

Hva er 1. Elevhelg, og hvem kan delta?

Elevhelga har tidligere gått under navnet elevforsamlingen, og i løpet av året blir det arrangert flere Elevhelger, der dere som medlemsskule er pliktige til å møte opp. Ei Elevhelg er det høyeste organet mellom to årsmøter. 1. Elevhelg er den første elevhelga i denne perioden. Dere må sende én (1) delegat, som har tale-, forslags- og stemmerett. Vi vil anbefale å sende elevrådsleder som delegat, men om elevrådslederen ikke har mulighet til å delta på arrangementet, kan elevrådet velge ein annen representant som stiller med delegatstatus. Skulen kan òg sende inntil fire (4) observatører som har tale- og forslagsrett. Observatørene trenger ikke å sitte i elevrådet, alle elever ved skolen kan sendes som observatører.

Arrangementet 1. Elevhelg er for deg som elev, enten du sitter i elevrådet eller ikke. Hovedtemaet er skolepolitikk, denne gangen med et stort fokus på seksualundervisning på skolen, og det vil skje mye spennende i løpet av dagene. Det er du som vet hvordan det er å vere elev, og det er derfor temaet skolepolitikk passer så godt for nettopp DEG!

Så, hva skjer?

Elevhelg er eit arrangement som går over tre dager, som i år vil bli i slutten av oktober. I løpet av dagene skal vi bli godt kjent med hverandre, og vi skal lære om hva Elevorganisasjonen kan gjøre for din medlemsskule og elevrådsdrift. Her blir erfaringer delt på tvers av skoler og elevråd! Vi skal også, sist men ikke minst, ha det veldig gøy, og du blir garantert kjent med nye folk fra hele Møre og Romsdal!

Men, eh? Får jeg fravær frå skolen?

1. Elevhelg blir som navnet tilsier lagt i ei helg, men på grunn av lang reisevei må noen ta fri fra skolen den 27.10. Siden dette er et arrangement du deltar på på vegne av din skole sitt elevråd så går dette under skoleadministrativt gjøremål. Fravær som
følger av skuleadministrative gjeremål skal ikke føres som dokumentert fravær. Det er lurt å si ifra i forveien til kontaktlærer/faglærer at du skal være vekke frå skolen denne dagen og forklare lærer hvorfor det ikke skal føres fravær på deg denne dagen.

Praktisk informasjon
Litt kort og praktisk informasjon om arrangementet: Helga arrangeres på Gjermundnes VGS. Det vil foregå
over ei helg og vare fra fredag 27. oktober til søndag 29. oktober. Elevorganisasjonen kjøper og serverer all mat du trenger i løpet av helga. Det er gratis å delta på arrangementet (NB! Reise dekkes ikke av oss). Vi annbefaler på det sterkeste at dere sender fem deltakere fra skolen; er det ønskelig å sende flere så ta kontakt med oss.
... Se merSe mindre

Kontakt
Kontakt

Marte Osvold
Leder
Tlf. 915 81 117
E-post:
marte.osvold@elev.no

Ulv Johannes Karlsen Ottem
Politisk nestleder
Tlf. 958 06 725
E-post:
ulv.ottem@elev.no

Martine Alexandra Kvisgaard Borgund
Organisatorisk nestleder
Tlf. 906 03 460
E-post:
martine.borgund@elev.no

Valgkomiteen
E-post:
valgkom.mr@elev.no

Arrangement i EO Møre og Romsdal

Elevtingsskulen

Elevtingsskulen

Jan 26, 6:00pm - Jan 28, 3:00pm

Åse barneskole, Ålesund

VI INVITERER TIL REGIONALT SEMINAR! Denne gongen blir det ekstra stort, ettersom alle medlemsskular i både Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane er invitert! Kvar medlemsskule kan sende fem elevar. I helga skal elevane frå disse fylka snakke om korleis vi ilag kan jobbe for ein betre skulekvardag, slik at alle er klar for årets største skulepolitiske happening, nemlig Elevtinget i mars! Andre ting vi skal lære dykk om går ut på korleis du kan kjempe for dine favorittsaka på både skulen din, og i heile Noreg. På det årlege Elevtinget er 500 elevar frå heile Noreg samla i Oslo for å snakke om skulepolitikk. Medlemsskulane våre er invitert dit òg, so vi anbefaler dette seminaret spesielt til dei som veit dei skal dit! Alle er sjølvsagt velkomne uansett, ettersom helga skal handle om mykje meir enn berre Elevtinget! Dette skal skje i Ålesund på Åse skule, og skulen dykkar betalar for reise. Pakkeliste og program kjem på mail etterkvart! Vi ser fram til eit sjukt artig og sosialt arrangement! Vi svara på alle spørsmål – berre send ei melding! LINK TIL PÅMELDING: goo.gl/forms/DWsMESeXGQuHpfS62... Se merSe mindre